Kőbányai Közösségi Hírlap

Humanitárius katasztrófa miatt indított kampányt egy kőbányai sörfőzde

Rate this item
(1 Vote)

A kőbányai HopTop Brewery sörfőzde rendhagyó kampánnyal szeretné felhívni a figyelmet Jemenre, ahol a polgárháború miatt hétmillió embert fenyeget az éhhalál. A következőkben a Kőbányai Főzdeparkban működő sörfőzde felhívását olvashatják:


IGNORE kampány

Több nemzetközi szervezet is (Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC), ENSZ, UNICEF) figyelmeztet, hogy a Jemenben zajló változó mértékű blokád súlyos élelmezési problémákhoz vezethet. Ha nem tudnak folyamatosan bekerülni az élelmiszer-szállítmányok az országba, akkor az 7 millió ember éhhalálához vezethet.

Bár kisvállalkozásként szűkebbek a lehetőségeink, de személyes érintettségünk miatt (Ali RawechSzami, cégünk tulajdonosa apai ágról jemeni származású) szeretnénk felhívni az emberek figyelmét a Jemenben zajló eseményekre. 

Ugyan Jemen a világ legszegényebb országa, mégis fontos lenne foglalkozni az ott élő emberekkel!

Mi hiszünk az emberségben!

Borzasztó belegondolni, hogy ha ez a Magyarországnyi ember holnap már nem élne, az a világ nagy részében semmilyen változást nem okozna, szinte észre sem vennénk. Ilyen esetben csak az emberi hozzáállásra, az erkölcsi értékrendünkre támaszkodhatunk.

A meghökkentés a legfőbb eszközünk!

A kampány lényege, hogy külön erre az alkalomra készített palackok kerülnek a piacra, de ezekben az üvegekben nem lesz sör, szimbolizálva azt a "semmit", amiben ezek az emberek most részesülnek! Az első hallásra furcsának tűnő „termék” teljesen tudatos elméletre épül: az üres palackok a Jemenben élők éhínségét, szomjúságát és kilátástalanságát hivatottak szimbolizálni. A címkén lévő szövegek és a megjelenő képek is a célhoz igazodó koncepcióban készültek (érdemes böngészni a címke feliratait).

A palackok jelképes 100 Ft-ba kerülnek majd a kampányhoz csatlakozó helyeken. A könnyebb logisztika miatt lesz olyan hely, ahol az üres palackot kiállítják, és a címkét lehet majd megvásárolni. Ettől függetlenül a célunk elsősorban a figyelemfelkeltés, hiszen a szállítmányok készen állnak, csak a bejutásuk van megakadályozva, ugyanakkor a kampány során befolyt összegből származó nyereséget az UNICEF számára ajánljuk fel.

Folyamatosan frissülő képek INNEN letölthetőek!

Csatlakozás a kampányhoz: Samu Bea, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , +36 30 578 5449

Az IGNORE kampány támogatói technikai oldalról:

- Szabó László – design
- Kruller Dániel - webes megjelenés
- Benkó Mona és Benedek István

Üzletek, ahol elérhetőek a palackok:
- Szakkör Söröző Kecskemét
- Kalendárium Gastro Galéria Dunaújváros
- Beerselection
- Lopó Bor- és Sörszaküzlet
- Hörpint Webáruház
- BEER SHOP BUDAPEST
- Csapház
- Csak a jó sör

Last modified on Monday, 22 January 2018 21:24

Édua Infomédia

Top Desktop version