Kőbányai Közösségi Hírlap

Megszépült a Mocorgó Óvoda környezete - Felújítási munkákat végeztek a banki önkéntesek

Értékelés:
(1 szavazat)

Kerítésfestéssel és növények ültetésével varázsolták szebbé a Mocorgó Óvoda környezetét szombaton a Budapest Bank 14. kerületi Fogarasi úti fiókjának önkéntesei a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén ősszel és télen országszerte 12 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 100 ezer forinttal járul hozzá a munkálatokhoz.

„Mivel idén először vettünk részt bankunk törődés napi eseménysorozatában, így nagy izgalommal töltött el minket a támogatni kívánt intézmény kiválasztása és az önkéntes munka. A kollégák javaslata alapján döntöttünk amellett, hogy a 10. kerületi Mocorgó Óvodát támogatjuk. Az akció keretében kerítésfestéssel és növények ültetésével tettük esztétikusabbá az óvoda környezetét. Reméljük, hogy a kicsik és a nagyok egyaránt örömüket lelik majd benne” – mondta Klement Kitti, a pénzintézet 14. kerületi Fogarasi úti fiókjának vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen közel 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Forrás és kép: NRV Communications, Budapest Bank PR osztály

Utoljára frissítve: 2017. október 16., hétfő 12:42

Édua Infomédia

Top Desktop version