Kőbányai Közösségi Hírlap

Kerékpáros túra, autómentes nap és bringás reggeli a mobilitási héten

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Önkormányzat 2017-ben is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programjához, és  szeptember 16-22-e között színes rendezvénysorozattal várta a kerületi családokat, óvodásokat és diákokat.


A hét nyitányaként a kőbányai bringások kerékpáros túrával emlékeztek Szent Lászlóra, és közel 50 km-t tekertek a mogyoródi Szent László szoborhoz szeptember 16-án. Az út sok résztvevő számára emlékezetes marad, hiszen voltak, akik még soha nem kerékpároztak le ekkora távot.

Bringás reggelit három helyszínen kínált az önkormányzat szeptember 21-én. A szakadó eső ellenére 70-en szálltak kerékpárra és fogadták el örömmel a zsíros kenyeret, üdítőt.

A szeptember 22-ei Autómentes Napon a 415 kőbányai kerékpáros diák tekert KÖSZI elől a Sportligetbe, ahol ügyességi, közlekedésbiztonsági és helyismereti vetélkedőn, valamint sprint versenyben mérhették össze tudásukat. Az óvodások vidám, játékos vetélkedőn és aszfaltrajzversenyen vettek részt. A legjobban teljesítő fiataloknak Radványi Gábor alpolgármester díjakat adott át.

A családokat az Óhegy Parkban várták bringás programok, valamint különleges kerékpáros túra a kőbányai pincerendszerben, ahol a Tutta Forza fúvós zenekar gondoskodott a remek hangulatról.

A programokon 1415-en vettek részt, míg a sikeres lebonyolítást a Kőbányai Torna Club, a X. kerületi Rendőrkapitányság, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt., a KŐKERT Nonprofit Kft. és a Kőbányai Polgármesteri Hivatal kiváló együttműködése garantálta.

Forrás és képek: Kőbánya.hu. Vuelta Sportiroda

Last modified on Tuesday, 10 October 2017 15:12

Édua Infomédia

Top Desktop version