Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A kőbányai Lados Józsefné a Richter Aranyanyu díj döntőjében

Rate this item
(1 Vote)

A kőbányai Lados Józsefné, Erzsi néni is bekerült a Richter Aranyanyu díj döntőjébe pedagógus kategóriában! Segítsük őt, támogassuk szavazatukkal! A szavazás október 30-a éjfélig tart.

Lados Józsefné, Erzsi néni 30 évet töltött a büntetés végrehajtásban. Az első női nevelőtiszt volt férfi körletben. Vérbeli pedagógus: amikor hallgat, vagy csak néz, azzal is nevel. Gyerekkorában egyik szomszédjuk egyenruhás volt. Mikor megkérdezte az ezredest, neki lehet-e ilyen, akkor a “bácsi” kedvesen rámosolygott és azt mondta: nem, mert a lányoknak más a dolguk… Mikor zászlósként szolgálatba lépett, első útja a volt szomszédhoz vezetett. Díszegyenruhában! Azóta úgy érzi, ez az öltözék kötelez. A magánéletet lerakta a börtönkapuban és hazafelé a fogvatartottak történeteit hagyta a rács mögött. Soha nem nyomasztotta a bezártság, a büntetést soha nem súlyosbította azzal, hogy megalázza a rábízott foglyokat. Egész életében szigorúan, szabályosan és igazságosan járt el. A nagykamaszok a szíve csücske. A lakótelepen, ahol él, keresi a csellengő fiatalok társaságát, akik szívesen beszélgetnek vele. Tágabb környezetében, Kőbányán már nincs olyan nyolcadikos, aki ne vett volna részt börtönlátogatáson, melyet Erzsi néni szervezett a Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumi tagjaként. Bármit megtenne, hogy a 14 éves nyegle, önmagával is nehezen boldoguló fiataloknak könnyebb legyen és ne áldozatok vagy bűnözők legyenek. 70 évesen is meggyőződése, hogy hivatása kötelezi, egy alezredes nem ülhet tétlenül a fotelben, amíg van olyan fiatal, aki esetleg veszélyben lehet.

További információ és kisfilm EZEN a linken érhető el.

A díjig vezető út:

A Richter Aranyanyu Díjra a környezetükben élő, értünk, gyermekeinkért, barátainkért, közösségünkért sokat tevő orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen dolgozókat lehet jelölni minden évben. A jelölőnek egy személyes történetben kell bemutatni a jelöltjét. A rövid írásban meg kell jelennie a jelölt elhivatottságának, odaadó személyiségének. Idén is több száz jelölés érkezett, melyekből kategóriánként négy, tehát összesen 16 döntős Aranyanyut választottak ki. Róluk egy kisfilm is készült. Mind a 4 kategóriában kiosztanak közönségdíjat, a döntősökre interneten lehet leadni a voksokat, valamint a zsűri is odaítél szintén minden kategóriában egy-egy díjat.

2016-ban a szavazás október 3-án kezdődött és október 30-a éjfélig tart. Mind a 16 döntős Aranyanyu adatlapja és kisfilmje megtalálható a www.aranyanyu.hu oldalon, itt lehet szavazni minden kategóriában egy jelöltre. A szavazás e-mailcím alapú, egy e-mailcímről kategóriánként egy szavazatot lehet leadni.

A nagyközönség november 10-én, a díjátadó gálán tudja meg, ki lesz 2016-ban a zsűri és a közönség 4-4 díjazottja, akik átvehetik a Richter Aranyanyu Díjat és a vele járó 200 000 forintos pénzjutalmat. Mint minden évben idén is különdíjat ad át a Ridikül Magazin, így 9 Aranyanyu örülhet majd a kitüntető elismerésnek.

Bővebb információ és a jelöltekről a kisfilm megtekinthető a www.aranyanyu.hu oldalon. A kisfilm és ahol szavazni lehet: www.aranyanyu.hu/díj

A 6 éves A Richter Aranyanyu Díjról: 

A Richter Aranyanyu Díj nőknek szól és célja immár 6. éve, hogy olyan oktatásban, egészségügyben és szociális szférában dolgozónőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. A díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A zsűri és a nagyközönség eddig 37 rendkívüli nőt részesített elismerésben példaértékű munkájáért.

Forrás: Richter Gedeon Nyrt.

Last modified on Wednesday, 05 October 2016 11:22

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Föld út
Épül és szépül
Építési terv
Részből egész
Lakótelep a világ végén
Régi újhegyi kép
Zajlik a munka
Minden a helyére kerül
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia