Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kerülettakarítási akció a Föld Napja alkalmából

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Önkormányzat felhívására kerülettakarítási, hulladékgyűjtő akciót tartottak Kőbányán a Föld Napján alkalmából. A tavaszi nagytakarítás célterülete a Népliget mögötti földút, a Kőbányai út és a Vajda Péter út közötti szakasz volt. A liget megtisztítása a hétvége mindkét napján zajlott: szombaton a Kőbányai út irányából indult a - döntően a polgármesteri hivatal munkatársai alkotta - csapat, míg vasárnap a Vajda Péter utca felől veselkedtek neki a munkának az FTC sportolói, munkatársai és a szurkolók. Takarítani való sajnos volt bőven, ám az nem foghatott ki a nagyszámú önkéntes elszántságán. 

 

Önkéntesek akcióban, a jobb oldali képen Marksteinné Molnár Julianna önkormányzati képviselő, a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság elnöke, valamint Radványi Gábor alpolgármester

A Népligeti Sporttelep melletti területen több százan vettek részt a munkában, amelyből a Ferencvárosi Torna Club sportolói is kivették a részüket, köztük Lipcsei Péter, Varga Zsolt, Szántó Öcsi bácsi, Bácsi Péter vagy éppen Kökény Bea.

 

Radványi Gábor alpolgármester köszönti az önkénteseket

Radványi Gábor kőbányai alpolgármester a vasárnapi akció alkalmából tartott beszédében kiemelte, hogy 2010-en "a rend a trend" volt a a jelszavuk. Azt tapasztalták ugyanis, hogy ahol tisztaság és rend van, ott az emberek is vigyáznak arra. A takarítási akció nem csak a hulladékgyűjtésről szól, hanem a csapatszellemet is erősíti. "Ezzel az eseménnyel a szívünkben is jobb emberekké válunk." - zárta gondolatait Radványi Gábor.

 

A Kőbányai Önkormányzat közreműködésben kivitelezett sikeres akcióhoz szükséges eszközöket a Kőkert Kőbányai Kerületgondnoksági és Településüzemeltetési Non-profit Közhasznú Kft. biztosította.

A kerülettakarítási akció április 22-én folytatódik, amikor a kerületi intézmények környezetének megtisztítására kerül sor!

Forrás és képek: Marksteinné Molnár Julianna önkormányzati képviselő, Jankovich Tibor, Fradi.hu

Last modified on Tuesday, 21 April 2015 20:48

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Minden a helyére kerül
Épül a lego-ház
Részből egész
Folyik az építkezés
Látkép
Föld út
Már állnak a házak
Régi kép
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia