Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Erdélyiek találkozója Kőbányán április 19-én

Rate this item
(1 Vote)

Idén is megrendezik a Magyarországon Élő Erdélyiek Találkozóját április 19-én, Kőbányán. A rendezvénynek az Erdélyi Gyülekezet ad otthont (Reménység szigete - Gyógyszergyári út 3.)

A Magyarországon Élő Erdélyiek Találkozójának programkínálata:
- 10 óra: Ökumenikus istentisztelet (református istentisztelet úrvacsorával: Zalatnay István - Erdélyi Gyülekezet, katolikus igeliturgia: Gergely István, Csíksomlyó)
- 11.30: Ismerkedés a Reménység szigetével - a gyülekezet területének bemutatása (egyéni igény szerint viseletben), az erdélyi emlékkertben vagy a kopjafáknál elhelyezhető egy-egy szál virág vagy koszorú is igény szerint.
- 12.30: Ebéd (500 ft-os ebédjegy igényelhető, vagy a Bújdosó Székely vendéglő standjánál lehet miccset enni, illetve kürtöskalácsos is lesz)
- 13.30: Kerekasztal-beszélgetés: Identitás- és hagyományőrzés Magyarországon. Mit tudunk és akarunk őrizni, mit jelent erdélyinek lenni? - a vitaindítóban részt vesz András Orsolya és szabó Tímea. Itt az egyes egyesületek és csoportok is bemutatkoznak. Szakmai tanácsokkal Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója látja el az érdeklődőket.
- 15.00: (I. helyszín): "Kelj fel és járj!" - a Helikon költőinek versei Incze Ildikó és Szersény Gyula előadásában utána: A marosvécsi Kemény várkastély - Kemény Endre vetített képes előadása, illetve beszélgetés az érdeklődőkkel
- 15.00: (II. helyszín): Bálint László: A mezőségi Angyal Gergely István "Tiszti" - Filmvetítések és beszélgetések a karitatív tevékenységekről

A résztvevők óránként öt percre elcsendesednek egy rövid imádságra, a rendezvény végén Erdélyi Csaba evangélikus lelkész végez szolgálatot.

A színpadon az Üsztürü zenekar lép fel.
A könyvsátorban Lázár Annával (Lövéte), Veres Emese-Gyöngyvérrel (Hétfalu), valamint Szabó T. Annával (Kolozsvár), Papp Sándor Zsigmonddal (Radóc) és Nagy Koppány Zsolttal (Marosvásárhely) lehet beszélgetni, könyveiket megtekinteni.
A kiállító térben az Erdélyi Alkotótábor munkáiból rendeznek kiállítást. 
A gyerekekkel Szabó Tímea foglalkozik.
A találkozót táncházzal zárják.

Időpont: 2015. április 19. 10:00 óra
Helyszín: Reménység szigete - 1106 Budapest, Gyógyszergyári út 3.
További információ és kapcsolaterdelyigyulekezet-budapest.hu

Forrás: Erdélyi Gyülekezet, Kőbánya.hu

Last modified on Sunday, 19 April 2015 20:59

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Épül a Mély tó
Dolgos kezek
A Mély tó
Dolgozik a daru
Föld út
Zajlik az éptkezés
Régi újhegyi kép
Elkészült a lakótelep
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia