Kőbányai Közösségi Hírlap

A Föld Órája Kőbányán március 28-án

Rate this item
(1 Vote)

Március végén ismét sötétségbe borulnak a világ nagyvárosai. Csak rajtunk, Önökön múlik, hogy Kőbányán hány lakásban, mennyi épületben kapcsolják le a világítást és az elektromos fogyasztókat március 28-án, este 20 óra 30 perckor. 

„Mi vagyunk az első generáció, amely a saját bőrén érzi a klímaváltozás hatását és az utolsó, aki még tehet ellene.”
(Barack Obama)

2015. március 28-án este fél kilenckor már kilencedik alkalommal söpör végig a világon a Föld Órája! A jelképes lámpaoltáshoz egyre több város és egyre több lakó csatlakozik. 

A WWF által útjára indított Föld Órája kezdeményezésnek idén minden eddiginél nagyobb tétje van. A világ legnagyobb önkéntes civil mozgalma az éghajlatváltozás veszélyeire és a cselekvés fontosságára irányítja a figyelmet 2015-ben, néhány hónappal a nemzetközi éghajlatváltozás elleni cselekvési terv elfogadása előtt. A globálisan több mint 2,3 milliárd ember bevonásával készülődő eseményhez eddig is nagyon sok kőbányai csatlakozott, hamarosan bebizonyíthatjuk ismét, hogy a főváros egyik legkörnyezettudatosabb kerülete a X. 

Kérjük, csatlakozzanak a Föld Órája kezdeményezéshez és egy órányi elektromos energia megtakarításával támogassák a globális felmelegedés elleni küzdelmet és a magyar természeti értékek megmentését. 

2007 óta a Föld Órája 162 ország mintegy 7000 városában mozgósított kormányokat, üzleti szereplőket, civil szervezeteket és több százmillió egyéni támogatót, akik mind közösen léptek fel egy fenntartható jövő érdekében. Ne feledjék: a Föld Óráját 2015. március 28-án, helyi idő szerint este 20:30 és 21:30 között ünneplejük.

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Tuesday, 31 March 2015 14:49

Édua Infomédia

Top Desktop version