Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Senior Olimpia Kőbányán! Nevezni lehet szeptember 19-ig

Rate this item
(2 votes)

A Kőbányai Önkormányzat versenyt hirdet "Senior Olimpia Kőbányán 2014" címmel Kőbányán élő időskorúak körében a korosztálynak megfelelő szabadidősportok és az egészséges életmód népszerűsítése, a sportbarátságok ápolása és a sporton keresztül épített kapcsolatok elmélyítése, a kőbányai nyugdíjasok közösségének erősítése, valamint számukra versenyzési és aktív pihenési lehetőség biztosítása. 

Kapcsolódó dokumentumok:
- Verseny kiírása (pdf. formátum)
- Egyéni nevezési lap (doc. formátum)
- Csapat nevezési lap (doc. formátum)

 

Versenykiírás: Senior Olimpia Kőbányán 2014.

A verseny rendezője: Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat

A verseny védnökei: Kovács Róbert, a Kőbányai Önkormányzat polgármestere, KESZE (Kőbányai Ezüstkorúak Szabadidősport Egyesülete)

A verseny célja: A Kőbányán élő időskorúak körében a korosztálynak megfelelő szabadidősportok és az egészséges életmód népszerűsítése, a sportbarátságok ápolása és a sporton keresztül épített kapcsolatok elmélyítése, a kőbányai nyugdíjasok közösségének erősítése, valamint számukra versenyzési és aktív pihenési lehetőség biztosítása.

A verseny helyszíne: A Sportliget és az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő területe (1108 Budapest, Újhegyi út 13.), rossz idő esetén az Újhegyi Közösségi Ház (1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.)

A verseny időpontja: 2014. szeptember 26 (péntek) 10.00 óra

A verseny résztvevői: Azok a kőbányai lakcímmel rendelkező nyugdíjas személyek, akik a nevezési határidőig leadják nevezési lapjukat, mellyel igazolják, hogy a részvételi feltételeket elfogadják.

A verseny feltételei: A versenyen kőbányai lakcímmel rendelkező nyugdíjasok vehetnek részt. A versenyzéshez szükséges sporteszközöket a versenyszervezők biztosítják. A megfelelő, sportolásra alkalmas öltözetet a nevezőnek kell magával hoznia. A versenyen mindenki kizárólag saját felelősségére indulhat. Az esetleges versenybalesetekért, illetve a versenykiírás be nem tartásából, vagy egészségügyi okból bekövetkezett balesetekért és sérülésekért a rendező semmiféle felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető. A versenyzők nevezésük papír alapú vagy elektronikus úton történő leadásával egyidejűleg részvételi nyilatkozatot juttatnak el a verseny szervezőjéhez, mellyel igazolják, hogy a versenykiírásban szereplő feltételeket megismerték, saját maguk számára azokat kötelezőnek tekintik és betartják, illetve társaikkal is betartatják. A verseny helyszínén és a környékén hagyott értéktárgyakért a versenyszervezők nem vállalnak felelősséget. 

Versenykategóriák:
Egyéni korcsoportos versenyek:
50−59 (1955. és 1964. között születtek)
60−64 (1954. és 1950. között születtek)
65−69 (1949. és 1945. között születtek)
70+ (1944. előtt születtek)

Csapatversenyek: női, férfi és vegyes, korcsoporttól független csapatok. Csapatot a kőbányai városrészeken, lakótelepeken élő idősek, illetve idősklubok, szervezetek és egyének is alkothatnak. A csapatok négy főből állhatnak. A csapatok összeállítása női, férfi és vegyes csapat lehet.
A nevezők a saját korosztályukban és nemükben egyéniben, valamint egy vegyes és egy egynemű csapatban is rajthoz állhatnak.

Versenyszámok:
Egyéni versenyszámok:
1) úszás (szabad úszásnemben, melyben a versenyző biztonságosan képes végigúszni egy uszodahosszt),
2) futás (kb. 4–500 méter),
3) parktájékozódás (futva, gyalogosan, vagy nordic walking bottal),
4) kerékpár (ügyességi és gyorsasági futamok)
5) nordic walking
6) norditlon (úszás, nordic walking)
7) futgolf (a futball-labdát lábbal kell a megfelelő méretű gödörbe juttatni)
8) pétanque (golyós játék)
9) sodrófa dobás
10) asztalitenisz
11) sakk

Csapatversenyek:
1) úszás – váltó (minden hosszt más csapattag úszik, a versenyző által választott szabad úszásnemben, melyben biztonságosan képes végigúszni egy uszodahosszt)
2) nordic walking – váltó
3) kerékpár – váltó
4) triatlon – váltó (úszás, kerékpározás, futás − minden versenyszámot másik csapattag hajt végre)

A versenyzők rajtszáma nevezésük leadásának sorrendje szerint alakul.

Nevezés: Nevezési díj nincs. A nevezés a nevezési lap kitöltésével az Önkormányzat portáján kihelyezett dobozban, illetve a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen történhet.

Nevezési határidő: 2014. szeptember 19. (péntek) 13.30

Versenybíróság: A versenybíróság feladatait a KSFK (Kőbányai Sportlétesítmény Fenntartó Központ) munkatársai végzik.

Óvási feltételek: Óvni az egyes versenyszámok befejezését követő 15 percen belül – tanúkat megnevezve – a versenybíráknál lehet. A versenybíróság a döntést azonnal, a helyszínen hozza meg, döntése végleges.

Általános tudnivaló: A résztvevők öltözési, étkezési és csomagmegőrzési lehetőségéről a Sportligetben és az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő területén a versenyzőknek maguknak kell gondoskodniuk. Az őrizetlenül hagyott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk. A rendezvény ideje alatt ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon való részvétel biztosított.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Saturday, 20 September 2014 15:28

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Épül és szépül
Épül a lakótelep
Épül a lego-ház
Föld út
Építési terv
Épül a Mély tó
Régi újhegyi kép
Már állnak a házak
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia