Kőbányai Közösségi Hírlap

Szeretethíd épült Újhegyen

Rate this item
(1 Vote)

Krétát festőecsetre, számítógépet focilabdára, szószéket ásóra cserélték május közepén a Kőbányai Református Egyházközség Újhegyi missziójának, a Református Szeretethídnak és a Szabad Szombat közösségnek az önkéntesei. 

 

Apostagi Adorján református lelkipásztor és Deli Levente főszervező iránymutatása mellett mindenki végezte a maga választotta munkát, ki mihez értett, vagy kit mire tanítottak meg, úgy segített. A Szeretethíd Kárpátmedencei Református Önkéntesnapon változatos programok várták az újhegyi érdeklődőket a Széchenyi István Általános Iskola udvarán: volt ingyenes gyermekprogram, sportrendezvény és bolhapiac. 

 

Az önkéntesek - programok biztosítása mellett - a nap folyamán kertet ástak, gazoltak, kerítést és gerendát festettek, valamint énekkel, imádsággal, áhítattal és beszélgetéssel szolgáltak a Szivárvány Idősek Otthonában. A program késő délután az Újhegyi Közösségi Házban filmklubbal folytatódott, ahol a "Mi kell a nőnek" című filmet nézte meg a közösség. Az eseményről készített videóbeszámoló a cikk alatt, vagy EZEN a linken tekinthető meg.


A Kőbányai Református Egyházközség tavaly kezdett református közösség, illetve gyülekezet szervezésébe Kőbánya újhegyi részén. A feladatot Apostagi Zoltán Adorján missziói-beosztott lelkész vállalta fel. További információ a közösség Facebook oldalán érhető el.

Last modified on Wednesday, 28 May 2014 09:29

Media

Édua Infomédia

Top Desktop version