Kőbányai Közösségi Hírlap

"Magyar-lengyel két jó barát" - Kőbányán is

Rate this item
(2 votes)

Néhány napja Kőbánya is részese volt egy nemzetközi történelmi, gazdasági, kulturális rendezvénynek. A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány szervezésében és a kielcei Jan Kochhanowski Egyetem közreműködésévvel került sor a "Magyar-lengyel két jó barát" című négynapos programra, amelynek keretében a lengyel fiatalok a kerület sajátosságaival is ismerkedtek - az itteni lengyel kapcsolatok ápolása mellett.

 

A program során történelem-tudományi előadásokat hallgattak az érdeklődők, valamint az Uniós csatlakozás előtti és azt követő gazdasági együttműködésről is széleskörű ismereteket szerezhettek a fiatalok. A lengyel és magyar egyetemek kutatóinak, oktatóinak bevonásával összeállított színvonalas program részeként ellátogattak Kőbányára, a Magyarországi Lengyelség Múzeumába, az Állomás utca után pedig játékos vetélkedőt szerveztek a résztvevők számára az Óhegy utcai Lengyel Házba - ahol Weeber Tibor alpolgármester köszöntötte a kerületünkbe látogató fiatalokat. A látogatás lengyel nyelvű szentmisével zárult a lengyel nemzetiségiek Mindenkor Segítő Szűz Mária Templomában.

 

A kulturális programok közt is kiemelkedő helyet kapott egy kerületi rendezvény, ugyanis a Kőbányai Gyermek-és Ifjúsági Szabadidő Központban a Honvéd Együttes táncbemutatót tartott lengyel és magyar néptáncokból. 

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Thursday, 07 March 2013 11:26

Édua Infomédia

Top Desktop version