Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Átnevezi a BKK a KÖKI-t

Rate this item
(2 votes)

A napokban megjelent látványterveken nem csak az látható milyen kép fogadja majd az M3-as metró utasait a megújuló állomásokon, az új állomásnevek is felfedezhetők. Az új elnevezéseket és a névváltozások okát is ismerteti a BKK. Az M3-as metróvonal utastájékoztató rendszerének mind arculatában, mind tartalmában illeszkednie kell az általános budapesti utastájékoztatási rendszerbe a rekonstrukció után. A metrófelújítás során megtörténik a hirdetmények, feliratok, tájékoztató elemek cseréje, és egyúttal az állomások nevének pontosítása is, ami így külön költség nélkül megtehető.

Íme az új állomásnevek:
Kőbánya-Kispest állomás új elnevezése Kőbánya-Kispest vasútállomás: Az új metróállomás név szintén a BKK vasúti átszállási kapcsolatok esetén érvényesülő koncepciójához igazodik.
- Újpest-Központ állomás új elnevezése Újpest-központ: Az állomásnév a magyar helyesírás vonatkozó szabályára tekintettel változik.
- Újpest-Városkapu állomás új elnevezése Újpest vasútállomás: A metróállomás elnevezése a BKK utastájékoztatási gyakorlatának megfelelően módosul, a vasúti átszállási kapcsolatra való egységes utalásnak megfelelően. (Ugyanezen elv miatt kapta az M4-es metró végállomása is a „Kelenföld vasútállomás” nevet.)
- Árpád híd állomás új elnevezése Göncz Árpád városközpont: A XIII. kerület érintett városrészének hivatalos neve Göncz Árpád városközpont. A kerület polgármestere kezdeményezte az Árpád híd tömegközlekedési megállóinak Göncz Árpád városközpontra történő átnevezését. A javaslat elfogadásra került, így az M3-as metróvonal Árpád híd metróállomásának új elnevezése Göncz Árpád városközpont lesz a korszerűsítés után.

Forrás és kép: BKK

Last modified on Monday, 22 January 2018 19:46

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Lakótelep a világ végén
Zajlik az éptkezés
Dolgos kezek
Régi újhegyi kép
A Gergely-bánya
Árkok és házak
Dolgozik a daru
Átadó ünnepség
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia