Kőbányai Közösségi Hírlap

Ideiglenesen megnövekszik a légiforgalom

Értékelés:
(1 szavazat)

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utas- és teheráru-forgalmának dinamikus fejlődésével összhangban a Budapest Airport nagyszabású modernizációs programot indított, amelynek keretében számos ponton megújul a repülőtér és környezete. Többek közt új utas-móló, szálloda és új check-in pultok kialakításán dolgoznak, de bővül a reptér parkolója is. Emellett számos kevésbé látványos, ám az utazóközönség és a repülőteret körülvevő települések számára is fontos projekt kivitelezése is szerepel a tervek között.

Felújítják az 1-es számú futópályát

A beruházási munkálatok érintik az 1-es számú futópályát is. A több mint három kilométer hosszú pálya vecsési végénél található földet érési zónában, mintegy 900 méter hosszúságú szakaszon szükségessé vált a teherbíró burkolatot alkotó betontáblák teljes cseréje. A korábbi években kizárólag a pálya felületén keletkezett hibákat javították ki, ezúttal azonban a burkolat alapozásának megújítása is elkerülhetetlenné vált azért, hogy a következő évtizedekben is fenntartható legyen a repülés legmagasabb szintű biztonsága.

Megnövekszik a légiforgalom a 2-es számú futópálya Kőbányát érintő tengelyében

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér futópálya felújítása várhatóan június közepéig tart, a munkálatok befejeztével azonnal visszaáll a normál két futópályás üzemállapot. Amíg az 1-es futópálya zárva lesz, addig a teljes légiforgalmat a 2-es számú futópálya tudja kiszolgálni, ezért ideiglenesen megnövekszik a légiforgalom Kőbánya azon területei felett, amelyek a 2-es futópálya tengelyében találhatók. 

Kőbányát érintően a felújítási munkálatok idején a mellékelt térképen világoskék színnel jelölt, a 2-es futópálya meghosszabbított tengelyének környezetében található lakott területek felett növekszik meg az érkező légiforgalom, főként délkeleties szélirány esetén

A Budapest Airport a lakosság szíves megértését és türelmét kéri a munkálatok idejére!

Forrás: Kőbánya.hu, Budapest Airport Zrt.

Utoljára frissítve: 2017. március 27., hétfő 12:47

Édua Infomédia

Top Desktop version