Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megújul a Kápolna utca Liget tér és Kápolna tér közötti szakasza

Rate this item
(0 votes)

Elkezdődött és várhatóan november végéig tart a Kápolna utca Liget tér és Kápolna tér közötti, több mint 500 méteres szakaszának felújítása. A munkálatok során megújul az útpálya aszfaltburkolata, a zöldfelületek, a Martinovics téri gyalogátkelőnél a közvilágítás, valamint a Kőrösi Csoma Sándor út két oldalát, a Kápolna utca két oldalát és a villamos vágányok peronjait összekötő aluljárón a szigetelés. A fenti időszakban forgalomkorlátozásokra kell számítani, ezért a BKK kéri, hogy az említett szakaszon ne megszokásból közlekedjenek.

A felújítással érintett több, mint 500 méteres szakaszon megerősítik az aszfaltburkolatot, az útburkolat és a meglévő járda közötti felület füvesítését is elvégzik, illetve a földben lévő fatuskókat kiszedik és helyettük a jelenlegi fákkal megegyező fajtákat ültetnek. A Martinovics téri gyalogátkelőhely mellett új kandelábert és lámpatestet telepítenek. Ahol szükséges, a víznyelőket oldalbeömlős kialakításúra átépítik.

Az érintett útszakaszon a síneket nem emelik ki, de a vágányzónát burkolják nyolc centiméteres aszfalt beépítésével. Az útfelújítás műszaki tartalmát a közbeszerzési felhívásban olvashatják el, amely EZEN a linken érhető el

Forrás: BKK, Kovács Róbert polgármester, Kőbánya.hu

Last modified on Thursday, 08 September 2016 14:31

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Még nincs kész
Épül a lakótelep
Zajlik az éptkezés
Régi újhegyi kép
Dolgos kezek
Épül és szépül
Az iskola
Átadó ünnepség
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia