Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Szabadnapos rendőr és nyomkövető kutyalány csapott le Kőbányán

Rate this item
(3 votes)

Az elmúlt időszak kerületi rendőrségi hírei között figyelmet érdemel Bianka, az első sikeres akcióját végrehajtó nyomkövető kutya, valamint az a szabadnapos rendőr, aki saját autójával keresete meg és fogta el egy rablás gyanúsítottját. A BRFK beszámolt továbbá azokról a tolvajokról is, akik mindössze húsz percig örülhettek egy lopott mobiltelefonnak.

Szabadnapos rendőr fogta el a rablót

A budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a fővárosi férfit, aki kirabolt egy járókelőt Kőbányán. A Készenléti Rendőrség szabadnapos rendőre 2018. február 21-én késő este X. kerületi társasházi lakásában segélykiáltásokra lett figyelmes, ezért kiszaladt a ház elé. A főtörzszászlós egy férfit talált az Emőd utcában, aki elmondta, hogy néhány perccel korábban egy fiatal a földre lökte, és a nyakához kést szorítva pénzt követelt tőle. Ötezer forintot átadott a rablónak, aki a pénzzel elfutott. A rendőr a közelben parkoló autójába ültette a sértettet és a rabló után hajtottak. Az 54 éves férfi az elkövetés helyszínének közelében felismerte támadóját. A szabadnapos főtörzszászlós szolgálatba helyezte magát, majd elfogta és járőrkollégái kiérkezéséig visszatartotta a 19 éves budapesti Cs. Tibort.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság járőrei a férfit a kerületi rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók Cs. Tibort rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd - őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Bucsek Gábor r. vezérőrnagy Budapesti Rendőr-főkapitánya a Készenléti Rendőrség rendőrét jutalomban részesítette.

Sikeres volt Bianka első nyomkövetése

A kőbányai rendőrök egy használaton kívüli kamionmosóban fogták el azt a két férfit, akik egy telephelyről autóalkatrészeket loptak. A 29 éves budapesti B. Zoltán és társa, egy 24 éves szalaszendi férfi 2018. február 21-én reggel egy kőbányai telephelyen megpróbált feltörni két raktárépületet, de nem tudta lefűrészelni a rajtuk lévő lakatot. Mielőtt távoztak volna, egy autó nyitott motorteréből ellopták az akkumulátort, valamint autóalkatrészeket is magukkal vittek. A lopásról a rendőröket a telephely tulajdonosa értesítette.

A rendőrök forrónyomon voltak a biztonsági kamera felvételei, illetve az elkövetők által hagyott lábnyomok miatt, ezért követni kezdték a két férfit Bianka, a nyomkövető kutya segítségével, akinek ez volt az első, éles nyomkövetése. A hótakaró alatt Bianka először az elkövetők hátrahagyott szerszámait (feszítővasat és vasfűrészt) találta meg, majd elvezette a rendőröket, egy erdős-bokros, gyéren beépített területre, ahol egy használaton kívüli kamionmosóban elfogták a szalaszendi férfit, majd egy közeli épületben B. Zoltánt is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a két férfit lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Húsz percig örülhettek a lopott mobiltelefonnak

Húsz perc kellett a rendőröknek ahhoz, hogy elfogják azt a két férfit, akik Kőbányán elloptak egy mobiltelefont. A BRFK Tevékenység-irányítási Központjába január 4-én 10 óra 10 perckor érkezett a bejelentés, hogy a Maglódi úton egy vendéglátóhely előtt két férfi kölcsönkérte a bejelentő mobiltelefonját, de azt az egyikük zsebre tette majd futva távoztak a helyszínről. A kőbányai rendőrök a megadott személyleírás alapján a helyszíntől körülbelül egy kilométerre megtalálták az elkövetőket. A két férfi, amikor meglátta a rendőröket eldobta a lopott mobiltelefont és menekülni akart, azonban a járőrök 10 óra 30 perckor - húsz perccel a bejelentést követően - elfogták őket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 21 éves Sz. Dániel és a 24 éves K. Richárd budapesti lakosokat lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Sz. Dánielt őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, társa, K. Richárd a nyomozás alatt szabadlábon védekezhet.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Police.hu

Last modified on Thursday, 08 March 2018 22:58

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Árkok és házak
Zajlik a munka
Építik a tavat
Átadó ünnepség
Dolgozik a daru
Elkészült a lakótelep
Áll a szobor
Már állnak a házak
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia