Logo
Print this page

Vádat emeltek az elgázolt kőbányai bankrabló ellen

Rate this item
(2 votes)

Emlékezetes, már-már vígjátékba illő bankrablás történt 2017. november 23-án Kőbányán. A történet véresen komolyan kezdődött, hiszen egy fegyveres férfi kirabolt egy bankot a Kőrösi úton, majd menekülés közben fegyvert fogott az őt üldöző rendőrökre. Ám ekkor - az internet világában csak "instant justice"-ként emlegetett módon - autó elé lépett, amely elgázolva őt az igazságszolgáltatás kezére juttatta.

A rablásnál használt fegyver

A BRFK tájékoztatása szerint a férfi ügye vádemelési javaslattal zárult. A nyomozás adatai szerint a 33 éves budapesti Sz. Károly 2017. november 23-án délelőtt bement egy Kőrösi Csoma Sándor úti bankfiókba, ahol egy gumilövedékes fegyverrel megfenyegette az egyik alkalmazottat és pénzt követelt. Miután a nő átadta a kasszában lévő pénzt, a férfi megpróbált elmenekülni, de a kőbányai rendőrök pár percen belül a helyszínre értek.

A férfit a Kőrösi Csoma Sándor útnál, egy járdaszigeten érték utol, ahol a rabló a rendőrökre ráfogta a gumilövedékes fegyverét, majd az úttestre lépett, ahol elütötte egy autó. Sz. Károlyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai a fegyveresen elkövetett rablás miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére

Forrás és kép: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Police.hu

Last modified on Monday, 05 March 2018 10:15
Édua Infomédia