Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Életveszélyt okozó késelésbe torkollt a nyelvismeret hiánya

Rate this item
(1 Vote)

Egy magyar és egy mongol állampolgárságú férfi között közös italozás során nyelvi nehézségekből adódott félreértés, amelynek következtében végül a vádlott egy késsel életveszélyesen megsebesítette a külföldi férfit.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 40 éves magyar férfi 2016. szeptember 30-án az esti órákban egy X. kerületi élelmiszerüzlet előtt italozott ismerőseivel. A mongol állampolgárságú sértett is ebben a boltban vásárolt egy üveg vodkát, majd a bolt előtt csatlakozott a vádlotti társasághoz, és közösen folytatták az italozást. A vádlott és a sértett az italozás közben beszélgetni próbált, de a nyelvi nehézségek miatt félreértés alakult ki közöttük, és emiatt szóváltásba kerültek, majd hangosan veszekedni kezdtek egymással. A vádlott a vita közben először egy gázspay-vel lefújta a sértettet, aki menekülni kezdett. A vádlott ekkor elővett egy kést, és azzal a sértett után futott, majd amikor utolérte őt, több alkalommal megszúrta a külföldi férfit.

A sértett járókelőktől kért segítséget, akik értesítették a rendőröket és a mentőket, utóbbiak a sértettet a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították, ahol megműtötték. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Fővárosi Főügyészség

A kép illusztráció, forrása: knife-depot.com

Last modified on Tuesday, 05 September 2017 10:39

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Árkok és házak
Még nincs kész
Épül a lego-ház
Építési terv
Épül és szépül
Épül a Mély tó
Folyik az építkezés
Régi kép
Épül a lakótelep

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia