Kőbányai Közösségi Hírlap

Elfogták a drogdílert, aki miatt "pszichoaktív" lett a Hős utca környéke

Rate this item
(4 votes)

A X. kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2017. augusztus 23-án a hajnali órákban elfogták a 33 éves budapesti L. Ernőt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy napi rendszerességgel árusított különböző kábítószerféléket lakókörnyezetében. A kőbányai rendőrök a nyomozás során felkutatták a férfi tartózkodási helyét, ahol elfogták, majd - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

A férfi elfogása feltehetően összefüggésben van azzal, hogy új pszichoaktív anyag miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), mivel az Országos Mentőszolgálat jelezte, hogy vasárnap több, zavartan viselkedő embert vittek kórházba. Ők feltehetően ebből az új, még ismeretlen anyagból fogyasztottak. 

Bővítik az új pszichoaktív szerek tiltólistáját

Jelenleg 73 féle anyag van azon a pszichoaktív szereket tartalmazó tiltólistán, amely a történtek miatt várhatóan a következő hónapokban tovább bővül. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-nek elmondta, ha kiderül, hogy az új anyag nincs még a tiltólistán, Európában az egyik leggyorsabb eljárással felkerülhet rá. A kormány célja, hogy a lehető leghatékonyabb módon előzzék meg és szorítsák vissza a kábítószer-használatot – mondta Rétvári Bence. Felidézte: manapság az egyik legnagyobb veszélyt a dizájnerdrogok jelentik, ezért az ilyen új pszichoaktív anyagok jegyzéke, tiltólistáját folyamatosan bővítik. Magyarország Európa legszigorúbb és a “drogpiac” változásait gyorsan lekövető szabályozással küzd a kábítószerek ellen – hangsúlyozta.

Mentők kórházba visznek egy feltehetőleg kábítószert fogyasztó férfit a Hungária körút közelében augusztus 20-án. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: Police.hu. BRFK, Index.hu, MTI, Lokál.hu, Offmédia.hu

Last modified on Monday, 28 August 2017 12:36

Édua Infomédia

Top Desktop version