Kőbányai Közösségi Hírlap

Vádat emeltek a kőbányai postarabló ellen

Rate this item
(0 votes)

Egy öt évvel ezelőtti postarablás feltételezett elkövetője ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség - közölte Ibolya Tibor főügyész az MTI-vel. A férfi a vád szerint 2012 januárjában határozta el, hogy bűncselekmény útján jut pénzhez, ezért beszerzett egy maroktáras, valódi fegyvernek látszó fegyverutánzatot. 

A vádlott 2012. január 10-én délután az arcát eltakarva bement egy X. kerületi postahivatalba. A bejárattól távolabbi pultnál dolgozó alkalmazottnak átadott egy hátizsákot azzal az utasítással, hogy pakolja bele a pénzt. Mivel a sértett nem reagált a felszólításra, a férfi elővette a valódinak látszó fegyvert, ráfogta az alkalmazottra és megismételte az utasítást. A fegyverrel a másik pultnál dolgozó alkalmazottat is megfenyegette, miután észrevette, hogy a nő a pult alatti pánikgomb felé nyúl.

A támadó egyre erőszakosabbá vált, és azzal fenyegette meg a sértetteket, hogy ha nem adják oda neki nagyobb címletekben a pénzt, akkor lövöldözni kezd. Az egyik sértett ekkor megnyomta a nagyobb címletű pénzt tartalmazó trezor nyitógombját, amelynek a hangját azonban a vádlott riasztásnak vélte, megijedt, kikapta a sértett kezéből a hátizsákot az addig belepakolt mintegy 870 ezer forint készpénzzel, és elmenekült a helyszínről.

A rendőrség a nyomozást egy idő után felfüggesztette, majd 2015-ben újra megnyitotta, miután "adatok merültek fel" a támadó kilétéről.

Az ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja.

Forrás: MTI, Fővárosi Főügyészség

Last modified on Monday, 20 March 2017 12:15

Édua Infomédia

Top Desktop version