Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kábítószer-kereskedő rendőrkézen, fegyveres rabló bíróság előtt

Rate this item
(1 Vote)

A legfrissebb kerületi kék hírek egy kábítószer-kereskedő sikeres előállításáról, valamint egy fegyveres rabló elleni vádemelésről szólnak. Az első eset érdekessége, hogy a gyanúsítottnál - amfetamin és kábítószer adagolásához használt eszközök mellett - 150 literes zsákokban tárolt zöld kábítószergyanús növényi törmeléket találtak a rendőrök. A második esetben a gyanúsítottat le sem kellett tartóztatni, mert jogerős szabadságvesztését töltötte egy másik bűncselekmény elkövetése miatt.

150 literes zsákokban tárolta a füvet

A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2016. november 25-én 19 óra 15 perckor a kőbányai Nyerő utcában igazoltatták P. Gábor Józsefet, akinek ruházatának átvizsgálásakor 7,87 gramm kábítószergyanús fehér port találtak. A rendőrök a férfi kőbányai lakásán tartott házkutatáskor 363,03 gramm amfetamint, 42,06 gramm zöld növényi törmeléket, 9,87 gramm barna kábítószergyanús anyagot, valamint a kábítószer adagolásához és csomagolásához használt eszközöket foglaltak le. A nyomozók a lakáshoz tartozó pincében öt darab 150 literes zsákban további zöld kábítószergyanús növényi törmeléket találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai P. Gábor Józsefet előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folyik nyomozás. A rendőrök előterjesztést tesznek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Négy év után bíróság elé áll a fegyveres rabló

Vádemelési javaslattal zárult annak a férfinak az ügye, aki még 2012-ben rabolt ki egy kőbányai postahivatalt. A gyanú szerint T. István 2012 januárjában bement egy X. kerületi postahivatalba, majd az ott dolgozókat egy fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegette meg és a pénz átadására szólította fel. Az egyik pénztáros nőnek átadta a hátizsákját, amelybe ő beletette a bankjegyeket. A bűncselekmény elkövetése során személyi sérülés nem történt, a férfi az így megszerzett pénzzel elhagyta a posta épületét és ismeretlen helyre távozott. 

A rendőrség a nyomozást 2012 júniusától 3 évre felfüggesztette, majd amikor az elkövető kilétével kapcsolatban érdemi információ merült fel, 2015. júliusában annak folytatásáról határozott. T. István beazonosítását követően a nyomozók megállapították, hogy a férfi jogerős szabadságvesztését tölti, ezért felvették a kapcsolatot az illetékes büntetés-végrehajtási intézettel és 2016. február 24-én gyanúsítottként hallgatták ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya a 36 éves budapesti lakos ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Police.hu

Last modified on Friday, 02 December 2016 10:01

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Régi újhegyi kép
Zajlik az éptkezés
Zajlik a munka
Épül és szépül
Dolgozik a daru
Építik a tavat
Régi kép
A Gergely-bánya
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia