Kőbányai Közösségi Hírlap

Nyomravezetői díj a népligeti gyilkos fejére

Rate this item
(1 Vote)

A Népligetben elkövetett emberöléssel kapcsolatban bruttó 5 millió forint díjat tűzött ki a rendőrség a nyomravezetőnek. Egy női holttestet találtak 2016. október 13-án 12 óra körül a X. kerületi Népliget bokros területén. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint a nő bűncselekmény áldozata lett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

Helyszínelés a Népligetben. A kép forrása: MTI

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva az országos rendőrfőkapitány bruttó 5.000.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát az országos rendőrfőkapitány fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya kéri, hogy aki az elkövetővel kapcsolatban, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-5170-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Police.hu, MTI 

Last modified on Wednesday, 09 November 2016 12:55

Édua Infomédia

Top Desktop version