Kőbányai Közösségi Hírlap

Lendületben a rendőrségi és pénzügyi nyomozók Kőbányán

Rate this item
(2 votes)

Justitia istennő "katonái" jelentős sikereket értek el Kőbányán az elmúlt két hétben: amíg a rendőrök felszámoltak egy komplett droglabort, elfogtak egy kábítószer-kereskedőt és egy késelőt, addig a NAV pénzügyi nyomozói nemzetközi illegális cigarettagyárra csaptak le. 

Justitia szobra Frankfurtban, a kép illusztráció, forrása: www.vdk.de

Elfogták a Hős utcai biofű- és kristályárust

A X. kerületi Rendőrkapitányság nyomozást folytat – őrizetbe vétele mellett – Cs. Roland 24 éves budapesti lakossal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy Hős utcai lakásban rendszeresen árult kábítószert. A rendőrök 2016. szeptember 30-án 12 óra 30 perckor megjelentek a kőbányai lakásban, ahol a házkutatáskor 190,83 gramm „biofüvet”, 0,52 gramm „kristályt”, valamint különféle címletekben nagyobb mennyiségű készpénzt találtak és foglaltak le. A rendőrök Cs. Rolandot elfogását követően előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Kereskedelmi mennyiségben gyártottak kábítószert a garázsban

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két budapesti férfival szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint a 28 éves M. Péter és a 26 éves A. Péter egy kerületi garázsban készítette és tárolta a kábítószert. A nyomozók 2016. szeptember 22-én 16 óra 45 perckor kokain-fogyasztás közben érték tetten a gyanúsítottakat a garázsban. A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, melynek alkalmával 17 ezer extasy tablettát, 1 kilogramm speedet, és 127 gramm kokaint találtak, illetve a kábítószer előállításához szükséges alapanyagokat és eszközöket, mérleget, a porciózáshoz használatos fóliákat foglaltak le. A férfiak otthonaiban megtartott házkutatás során nagy mennyiségű készpénzt, a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos feljegyzéseket, mobiltelefonokat és két nagy értékű luxusautót is lefoglaltak a nyomozók.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke kb. 50 millió forint, az elsődleges szakértői vélemény szerint hatóanyag-tartama meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A rendőrök a férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az esetről készített videó EZEN a linken, vagy a cikk alatt érhető el.

Nemzetközi illegális cigarettagyárat számoltak fel

Nemzetközi bűnszervezet által létrehozott cigarettagyárat leplezett le Kőbányán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bolgár hatóságok és az Europol segítségével. A X. kerületi telephelyen egy komplett fermentáló és cigarettagyártó gépsort és csomagológépet foglaltak le, továbbá 3,3 tonna dohányt és csaknem félmillió szál cigarettát. Ezzel egy időben nyolc gyanúsítottat fogtak el: három moldovai, három izraeli, egy grúz és egy magyar állampolgárt. A bolgár hatóságok idén nyáron jelezték, hogy cigarettagyártó gépsorok érkeznek Magyarországra. Az operatív felderítés nyomán szeptember 21-én több mint száz pénzügyi nyomozó részvételével csaptak le az éppen beinduló üzemre, illetve a bűnszervezet tagjaira. Az akció eredményeképpen egy szál, az üzemben talált "Golden Mount" márkanévvel ellátott cigaretta sem került a piacra, ily módon 64 millió forintnyi jövedéki adó csalását akadályozták meg. Ha az üzem tovább működött volna, akkor egy év alatt 171 millió szál cigaretta kerülhetett volna a feketepiacra. A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően, ezzel egy időben Ausztriában és Szlovákiában is hasonló rajtaütések voltak, azokat az illegális üzemeket ugyanaz a bűnszervezet működtette, mint a magyarországit. A nyomozás különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult a gyanúsítottak ellen. További részletek EZEN a linken.

Elfogták a késelőt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya nyomozást folytat C. Boldizsár 40 éves budapesti lakos ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás adatai szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016. szeptember 30-án 22 óra körül a Kőrösi Csoma Sándor úton előzetes szóváltást követően több alkalommal megszúrta áldozatát, aki ennek következtében életveszélyes sérülést szenvedett. A férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A bevezetett nyomozati cselekmények és adatgyűjtés során a nyomozók beazonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható 40 éves budapesti férfit, akit 2016. október 1-jén 1 óra 40 perckor lakásán elfogtak. A férfit ezt követően előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat, Police.hu, BRFK, MTI, NAV

Media

Édua Infomédia

Top Desktop version