Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Elfogták a rendőrök a kábítószer-kereskedőket - az akcióról videó készült

Rate this item
(1 Vote)

Nem indult jól az év a kőbányai kábítószer-kereskedők számára: a rendőrök a Vasgyár utcában január 11-én, egy nappal később pedig a Hős utcában csaptak le kábítószer-kereskedőkre, március elején újra a Hős utca került célkeresztbe, ahol egy lakásban árulták a drogot.

A X. kerületi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat L. György 29 éves, L. Ernő 32 éves, L. Mariann 34 éves, H. Andrea 32 éves, M. Katalin 41 éves budapesti lakosokkal, valamint S. S. 43 éves román állampolgárral szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A megalapozott gyanú szerint L. György és társai 2015 szeptembere óta kábítószerrel kereskedett Hős utcai lakásukban. Az elkövetők a beszerezni kívánt kábítószerek fajtáját, és mennyiségét egymással rendszeresen egyeztették, a terjesztés üzletszerű végzésében megállapodtak. A gyanúsítottakat a nyomozók beazonosították és Hős utcai, illetve Lavotta utcai lakcímükön 2016. március 5-én 3 óra 25 perckor elfogták.

A megtartott házkutatások során a nyomozók több mobiltelefont, SIM kártyát, ékszereket, ékszerekről kiállított jótállási jegyet, nagyobb mennyiségű készpénzt, illetve különböző kábítószergyanús anyagot (16 tabletta, 0,74 gramm növényi származék, 70,02 gramm amfetamin származék) foglaltak le. 

A gyanúsítottakat a rendőrök előállították a kőbányai rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Velük szemben a további eljárást – őrizetbe vételük mellett – a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. 

Az akcióról készített videó a cikk alatt, vagy EZEN a linken tekinthető meg. 

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Police.hu

Last modified on Tuesday, 08 March 2016 08:21

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Folyik az építkezés
Épül és szépül
Zajlik az éptkezés
Zajlik a munka
Dolgos kezek
Áll a szobor
Minden a helyére kerül
Elkészült a lakótelep
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia