Kőbányai Közösségi Hírlap

Több tízmillió forint értékű festményt rejtegetett a Hős utcában - elfogták

Rate this item
(1 Vote)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Betörési Osztálya nyomozást folytat - őrizetbe vétele mellett - B. Győző 43 éves budapesti lakossal szemben orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi két, több tízmillió forint értékű olajfestményt anyagi haszonszerzés céljából megszerzett és azokat Hős utcai lakásában elrejtett. A képeket még 2015 szeptemberében egy müncheni ingatlanból tulajdonította el ismeretlen tettes.

A rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével 2015. október 28-án 19 óra 30 perckor megjelentek B. Győző lakcímén és elfogták a férfit. A házkutatás során a nyomozók több lopásból származó nagy értékű, körözött festményt találtak és foglaltak le.

A férfival szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Betörési Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2015. november 1-jén elrendelt.

Az akcióhoz kapcsolódó videó a cikk alatt, vagy EZEN a linken tekinthető meg.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, BRFK, Police.hu

Last modified on Wednesday, 04 November 2015 12:14

Media

Édua Infomédia

Top Desktop version