Kőbányai Közösségi Hírlap

Egy szír férfi feljelentette a szószegő embercsempészt

Rate this item
(2 votes)

Nem mindennapi esetről számolt be honlapján a rendőrség: a történet egy önkényesen elvett gépjármű miatt indult, ami hirtelen fordulattal embercsempészetbe csapott át. Az eseménysorban rendkívül fontos szerepet játszik a véletlen, hiszen nem elég, hogy a tulajdonosnak sikerült maga megtalálnia az autóját, de még a vele lévő ismerősét is felismerte és embercsempészet miatt feljelentette egy épp arra járó szír férfi. Ez már-már elképesztő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztálya eljárást indított A. F. 34 éves szír és B. Péter 34 éves magyar állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy budapesti hölgy 2015. szeptember 5-én 20 óra 15 perckor bejelentést tett a rendőrségen, mely szerint a Budapest VIII., Kőbányai úton megtalálta autóját, melyet néhány nappal azelőtt bízott rá egy másik emberre azzal, hogy azt egy megadott címre elvigye. A férfi a megbízatást nem teljesítette, az autóval ismeretlen helyre távozott. A hölgy egyik ismerőse, szintén a helyszínen lévő B. Péter is bejelentést tett, mert a megtalált autót használója nem adja vissza.

A bejelentés miatt kiérkező rendőrök a gépjárművet jogellenesen használó személyt már nem találták a helyszínen, a férfi ismeretlen helyre távozott. A BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

A Kőbányai úton az intézkedés közben megjelent A. F. szír állampolgár és a szemlét végző rendőröknek elmondta, hogy a helyszínen szintén jelen lévő egyik bejelentőben, B. Péterben felismeri azt a férfit, akinek körülbelül egy héttel azelőtt 2.000 eurót fizetett azért, hogy kilenc szír családtagját Németországba szállítsa. B. Péter azonban ezt nem tette meg, mert a családtagokat csak Ausztriáig szállította, emiatt feljelentést akar tenni ellene.

A rendőrök a helyszínen mindkét férfit elfogták, majd a kerületi rendőrkapitányságra előállították, és embercsempészés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A gyanúsítottakkal szemben - őrizetbe vételük mellett - a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Forrás: Police.hu

A kép illusztráció

Last modified on Monday, 07 September 2015 10:06

Édua Infomédia

Top Desktop version