Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Százszázalékos kamatra adott kölcsön a kőbányai uzsorás

Rate this item
(3 votes)

Százszázalékos uzsorakamatra adott kölcsönöket a gyanú szerint a kőbányai M. L. Dénes (38). Az adósságcsapdából a X. kerületi nyomozók szabadítottak ki egy hajléktalan párt.

Egy Kőbányán alkalmi szállásokon, alkalmi munkákból és segélyből élő hajléktalan pár – egy 53 éves nő és egy 48 éves férfi – tett feljelentést a X. Kerületi Rendőrkapitányságon M. L. Dénes ellen július 23-án. Vallomásuk szerint a férfinak több mint két éven át fizettek törlesztőrészleteket kis összegű hiteleik után. 2013 májusában tízezer forintot kértek tőle, miután hallották, 30 napos kölcsönöket folyósít. Akkor 50 százalékos volt a kamat, ezt a férfi előbb 75, majd tavaly év végén már 100 százalékosra emelte. A pár gondosan fizette a törlesztéseit, amikor megint anyagi csávába kerültek, újabb 10-20 ezer forintért mentek M. L. Dénes kőbányai lakására.

– Idén június elején nem tudtak fizetni hitelezőjüknek, mert a hajléktalan férfi kórházba került. Elmondásuk szerint M. L. Dénes adott nekik néhány hét haladékot, igaz, újabb kamatot felszámolva, július elején viszont már megkereste a nőt, és a pénzt követelte – ismerteti a sértettek feljelentését Bartus Zoltán ezredes, a X. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – Mivel az asszony nem tudott fizetni, a férfi elment vele a kórházból épp elengedett párjáért, akit autóval azonnal a postára vitt, hogy a kölcsön törlesztéséhez vegye fel a segélyét. M. L. Dénes még a postára szállítás költségét is felszámolta, így végül 44 660 forintot szedett be a kölcsönadott tízezer forint után.

Az adósoknak ekkor lett elegük hitelezőjükből, és a rendőrséghez fordultak segítségért.

 

Meglepték a nyomozók M. L. Dénest

– M. L. Dénest még aznap kőbányai otthonában elfogtuk, előállítottuk a kapitányságra – folytatja az osztályvezető. – A lakásán tartott házkutatás során olyan bizonyítékokat foglaltunk le, amelyek szerint másoknak is igen magas kamatra adott kölcsönöket. Uzsora-bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk ellene eljárást, szabadlábon védekezik. Kollégáim a férfi további hiteleseit is keresik, hogy kisegítsék őket az adósságcsapdából.

Forrás és szerző: M. K. R. - Zsaru Magazin, Police.hu, fotó: Erdei Mihály

Last modified on Friday, 14 August 2015 09:44

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Áll a szobor
Régi kép
Épül és szépül
Épül a lego-ház
Még nincs kész
Részből egész
Épül a lakótelep
A Gergely-bánya
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia