Kőbányai Közösségi Hírlap

Bérbe vehető önkormányzati lakások - pályázni lehet

Rate this item
(2 votes)

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet három önkormányzati lakás piaci alapon történő bérbeadására:
- a Budapest X., Gyakorló utca 11. 1/6. szám alatti, 58 m² alapterületű, 1+2 fél szoba, összkomfortos lakás
- a Budapest X., Gyakorló utca 26. 10/43. szám alatti, 53 m² alapterületű, 2 szoba, összkomfortos lakás
- a Budapest X., Állomás utca 11. 4/20. szám alatti, 68 m² alapterületű, 3 szoba, összkomfortos lakás

A pályázat benyújtási határideje: 2017. július 28., péntek, 12.00 óra

Pályázati feltételek

A Kőbányai Önkormányzat a pályázatot a lakásokról és a nem lakás céljára szolgáló helyiségekről szóló 32/2012. (IX. 24.) önkormányzati rendelet alapján hirdeti meg.

A pályáztatás a lakás bérleti díjára vonatkozó licitálással történik.

A lakás havi bérleti díjának alsó határa: 1 000 Ft/m²/hó összeg, amelyről a licitálás indul. A közüzemi díjakat, a szemétszállítási díjat, a közös költség díját a bérlő a bérleti díjon felül köteles megfizetni.

A pályázati biztosíték: A pályázati biztosíték összege a lakás kéthavi minimális bérleti díjának megfelelő összeg. A pályázati biztosítékot a versenytárgyalást megelőzően a pályázó nevének és a lakás címének feltüntetésével az Önkormányzat OTP Bank Nyrt.-nél vezetett 11784009-15510000 számú számlaszámára kell átutalni, vagy az Önkormányzat pénztárába befizetni 2017. július 31-től a licit napjáig.
A bérlő köteles a bérleti szerződés megkötését megelőzően a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. részére a bérleti szerződéssel összefüggő követelések biztosítása érdekében kéthavi bérleti díjnak megfelelő összegű óvadékot megfizetni.
A pályázati biztosíték összege a bérlő által fizetendő óvadékba beszámításra kerül.

A bérleti jogviszony időtartama: A nyertes pályázóval a bérleti szerződés határozott időtartamra jön létre. A határozott időre szóló bérbeadás időtartama legfeljebb 2 év. Ha a határozott idő lejártakor felmondási ok a bérlővel szemben nem áll fenn, a bérlő kérelmére a polgármester új lakásbérleti jogviszony létesítéséről dönthet.

A lakások megtekinthetők:
2017. július 18. 9-10 óra között
2017. július 20. 15-16 óra között

A licitálás időpontja:
2017. augusztus 8. 9.00 (Gyakorló utca 11. 1/6.)
2017. augusztus 8. 11.00 (Gyakorló utca 26. 10/43.)
2017. augusztus 10. 9.00 (Állomás utca 11. 4/20.)

A licitálás helye: Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal, 1102 Budapest, Szent László tér 29. 100. terem (a teremváltoztatás jogát fenntartjuk).

A pályázati ajánlat benyújtási határideje: A pályázati ajánlatot a pályázandó lakás megtekintését követően 2017. július 28. napján 12:00 óráig a mellékelt formanyomtatványon kell benyújtani a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Ügyfélszolgálati Központjában (1102 Budapest, Állomás u. 26.).

Érvénytelen az a pályázat, amelyet nem a formanyomtatványon nyújtottak be és az előírt mellékletek hiányoznak.

A pályázati ajánlatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
- a pályázó nevét, lakcímét, elérhetőségét
- a pályázó nyilatkozatát arról, hogy a kiírt pályázati feltételeket elfogadja
- a pályázó személyazonosságának igazolására szolgáló adatokat (születésének helye és ideje, anyja neve), képviselet esetén közokiratba vagy teljes bizonyítóerejű magánokiratba foglalt meghatalmazást,
- a pályázó nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a személyazonosító adatainak és a lakcímének a kezeléséhez,
- a pályázó nyilatkozatát a vele együtt költöző személyek számáról
- a pályázó nyilatkozatát arról, hogy vele szemben a Rendelet 8. § (1) és (3) bekezdésben szabályozott kizáró ok nem áll fenn
- a pályázó jövedelemigazolását, egyedülálló esetén az igazolt jövedelemnek el kell érni a megpályázott lakás induló licitjének 150%-át, együttköltözők esetén az egy főre jutó jövedelemnek el kell érni a megpályázott lakás induló licitjének 75%-át

A licitáláson csak az a pályázó vehet részt, aki pályázati ajánlatát az előírt tartalommal és határidőben benyújtotta és igazolja, hogy a pályázati biztosíték összegét letétbe helyezte.
A pályázatot az nyeri meg, aki a licitálás során a legmagasabb összegű bérleti díjra tesz ajánlatot.
A nem nyertes pályázó részére a letétbe helyezett pályázati biztosítékot a licitálást követő három munkanapon belül a pályázó által megadott számlaszámra a Polgármesteri Hivatal visszautalja.

Egyéb feltételek:

A pályázók tudomásul veszik, hogy a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 21. § (2) bekezdése értelmében a bérlő önkormányzati lakásba a bérbeadó írásbeli hozzájárulása nélkül házastársát, gyermekét, befogadott gyermekének a gyermekét, valamint szülőjét fogadhatja be.
Ha a nyertes pályázó neki felróható okból eláll a bérleti szerződés megkötésétől, a pályázati biztosíték nem jár vissza. Ha a pályázat nyertese a bérleti szerződés megkötése előtt bejelenti, hogy a lakást nem kívánja birtokba venni, illetve ha határidőn belül a szerződést nem köti meg, akkor az Önkormányzat a következő legmagasabb összegű bérleti díj fizetésére ajánlatot tevő pályázóval köti meg a szerződést.
A bérleti szerződés hatályba lépésének feltétele, hogy a bérlő átadja az egyoldalú kötelezettségvállalásról szóló, közjegyzői okiratba foglalt nyilatkozatát a lakás – felmondás esetén történő vagy a bérleti jogviszony lejártát követő – önkéntes kiürítésével kapcsolatban.

A pályázat eredménytelen, ha
a) a pályázók nem tettek érvényes ajánlatot a bérleti díjra,
b) ha az Önkormányzat a pályázat bármely szakaszában – akár indokolás nélkül is – eredménytelennek nyilvánítja azt.

A pályázati eljárással kapcsolatban további felvilágosítás a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Központjában ügyfélfogadási időben személyesen (Budapest X., Állomás u. 26. lakásügyi iroda) vagy telefonon a (06-1) 4338-346 vagy (06-1) 4338-348 számokon kérhető. 

Letölthető dokumentumok:
- Pályázati hirdetmény
- Jelentkezési lap a 2017. augusztus 8-i licitálásra
- Jelentkezési lap a 2017. augusztus 10-i licitálásra
- Összeférhetetlenségi nyilatkozat

Forrás: Kőbányai Önkormányzat

A kép illusztráció

Last modified on Tuesday, 15 August 2017 11:09

Édua Infomédia

Top Desktop version