Kőbányai Közösségi Hírlap

Gazdaság, beruházás és vállalkozás

Megalakult Kőbányán a Nyugodt Napok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet - nyilatkozta Szabó Gyula Imre Budapesti és Agglomerációs Igazgató. Álláspontja szerint a működésük révén pénzt tehetnek minden nyugdíjas zsebébe.

Szabó Gyula Imre Budapesti és Agglomerációs Igazgató nyilatkozata

Szlogenünk:
Itt élünk, Itt dolgozunk!
"Ha dolgozik a nyugdíjas, akkor azért, ha még nem, akkor is - ha belép - ugyanannyi munka után többet keres! Ugyanakkor pénzt teszünk a munkaadók tárcájába is, akik megteremthetik 2-3 évre előre a bérfejlesztési alapjukat!

A Szövetkezet 2017 augusztusában alakult és tevékenysége az ország mintegy felére terjed ki. A tevékenységünk prózaian egyszerű: munkát közvetítünk nyugdíjasoknak és dolgozókat a munkaadóknak. Szinte mesébe illő azonban, hogy ennek során mindenki jól jár, de ez most nem mese, hanem valóság. Csak éppen élni kell vele. A 2017 júliusában életbe lépett, új és speciális törvények és adószabályok alapján lehetséges, valós lehetőség. Törvényes keretet is ad a nyugdíjasok – egyébként, ma fellelhető - sokszínű foglalkoztatásának.

Budapesten összesen mintegy 160 000 olyan nyugdíjas él, aki szeretne, tudna, akar vagy éppen szükséges dolgoznia. Ebből Kőbányán is több tízezer él. Ezeknek az embereknek szeretnénk és tudunk segíteni.

Mindenkinek van nyugdíjas rokona, ismerőse, barátja, régi osztálytársa, vagy vállalkozó ismerőse, akinek szívesen segítene. És ez egy olyan segítség, ami nem kerül pénzbe, csak éppen az információt adja tovább. Ez egy nagyon szép, az egész kerületet érintő, közös ügy!

Nyugdíjas klubokon és egyéb csatornákon keressük meg a nyugdíjasokat és tájékoztatjuk, milyen újszerű és egyben nagyszerű lehetőségről van szó. Érthető egy kisebb bizonytalanság az érintettek részéről, hiszen egy teljesen új formát kell megérteni, elfogadni és bevinni saját életükbe. Ezért is fontos, hogy a médián keresztül minél többet tudjanak meg rólunk!

Fontos, hogy a Nyugodt Napok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezeten keresztül dolgozó nyugdíjasok ugyanannyi munkáért a Szövetkezeten keresztül 10 %-kal többet visznek haza hónap végén és még további 15%-ot is megspórolhatnak élelmiszer vásárlásaikon! E mellett a nyugdíjasokat foglalkoztató vállalkozók is 11 %-kal csökkentik a bérrel kapcsolatos kiadásaikat!

Kiemelkedően magas színvonalú, törvényes lehetőségről van tehát szó!

Kérjenek részletes tájékoztatást, az alábbi lehetőségeken és kérjük, adják tovább ezt az információt:

Szabó Gyula Imre, a Nyugodt Napok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet Budapesti és Agglomerációs Igazgatója
(Bp. X. ker. lakás tulajdonosa, édesanyja a kerületben él)
Elérhetőség, kapcsolat:
- Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- Telefon: +36 30 207 8748 (hívhatók minden nap 09-18 óra között)
- Honlap: www.nyugodtnapok.hu


2018. április 15., vasárnap 19:30
Bővebben...

Új koncepcióval debütál az Auchan Budapest X. kerületében - az új üzletben valósul meg Magyarországon elsőként az áruházlánc „click & collect” szolgáltatása

Digitális szolgáltatások, jó megközelíthetőség és széles árukínálat a már megszokott kedvező árakkal: így jellemezhető az Auchan új áruháza, amely közel négyezer négyzetméteren várja vásárlóit mától Budapesten. A X. kerület frekventált részén megnyílt első hazai Auchan superstore formátumú üzletben egyedülálló módon az áruházlánc internetes oldalán rendelt termékeket is átvehetik a vásárlók. Magyarországi terjeszkedésének fontos mérföldkövéhez érkezett az Auchan Retail Magyarország. Az áruházlánc egy hazánkban még újdonságnak számító, de az USA-ban és Nyugat-Európában már bevált, a vásárlók igényeihez az eddigieknél is jobban alkalmazkodó üzletkoncepciót valósított meg Kőbányán, amely már a vállalat megújult imázsával várja vásárlóit.


Az Auchan Retail Magyarország superstore formátumú üzletében a szupermarketek kínálatánál jelentősen szélesebb áruválasztékot és innovatív vásárlási megoldásokat kínál kedvező árakon. A friss élelmiszer mellett szezonális és nem élelmiszer típusú termékek is helyet kapnak a polcokon, így a havi nagybevásárlást és a napi szükségletek beszerzését egyaránt könnyen, egy helyen intézhetik a családok. Az Auchan áruházláncnál most bevezetett, egyedülálló „click & collect” szolgáltatással pedig a pénztári sorbanállás is elkerülhető, hiszen az interneten megrendelt termékeket az áruház egy erre a célra elkülönített részén is át lehet venni.

Az új koncepció szervesen illeszkedik terjeszkedési stratégiánkba, amely a már megszokott kedvező árak mellett a többcsatornás kereskedelem megvalósítását, vásárlóink még magasabb színvonalú kiszolgálását, ezáltal piaci jelenlétünk további erősítését tűzte ki célul. Ennek jegyében nyitotta meg korábban az Auchan első szupermarketjét Szekszárdon, valamint online áruházát, amely mára teljes Budapesten és a főváros agglomerációjában is elérhető” – mondta el az ünnepélyes megnyitón Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója.

Kőbánya ma a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő kerülete. A modernizációhoz a kormányzati, önkormányzati beruházások mellett a magánberuházások is nagyban hozzájárulnak. Örömmel vettem az új áruház megnyitásának hírét, valamint, hogy az Auchanúj koncepciójával kerületünkben debütál. Bízom abban, hogy az új áruház a kőbányaiak megelégedésére szolgál majd.” - tette hozzá Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere.

Az üzletnyitás a helyszín tekintetében is hiánypótló. Az Auchan Retail Magyarország superstore koncepciójának megfelelően jól megközelíthető, a vásárlókhoz közel, városi közegben elhelyezkedő ingatlant választott az áruházlánc. A X. és a szomszédos kerületekben lakók így gyalog vagy tömegközlekedéssel is egyszerűen és gyorsan érhetik el a közel négyezer négyzetméteres új áruházat, amely a Gyömrői út 99. alatt már működő kereskedelmi parkban kapott helyet.


Háttérinformáció az Auchan Retail Magyarországról:

Az Auchan Retail Magyarország 19 hipermarketet egy szupermarketet, 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást és online áruházat üzemeltet, és közel 7 000 főt foglalkoztat. A vállalat jelentős gazdasági szereplővé vált az elmúlt 19 évben az eddigi, mintegy 200 milliárd Ft értékű magyarországi beruházással. Az áruházlánc széles választékáról és diszkont árairól ismert. Az Auchan elkötelezett, hogy jobbá tegye vásárlói, munkatársai és partnerei életét, és hozzájáruljon a lakosság életminőségének javításához, 2016-ban a vállalat negyedik alkalommal nyerte el a Fogyatékosság-barát munkahely elismerést, a fogyatékkal élők integrációját segítő programját pedig 2017-ben a CSR Hungary Díjjal ismerték el.

Forrás: Ogilvy Public Relations, Auchan Retail Magyarország

2018. április 15., vasárnap 17:04
Bővebben...

Míg az országban tavaly az átlagos négyzetméterárak meghaladták a 300.000 Ft-ot is, addig Pest megyében meglepően ez az összeg még mindig alatta van. Természetesen ez Budapestre nem igaz, hiszen itt lassan a 600.000 Ft/m 2 árat is eléri egy négyzetméternyi lakóingatlannak az értéke.

Új-lakás projektek jelentősége

Nagyban befolyásolja ezt a magas árat az, hogy Magyarországon szinte minden a fővárosban összpontosul, így az új-lakás projektek jelentős része is. Az árak továbbá magyarázhatóak az egyetemek közelségével és a külföldi érdeklődőkkel is. A vidéki nagyvárosokban is jelen vannak a külföldi befektetők, de ez Budapestre fokozottan jellemző. Nem csak a külföldiek, de sok magyar ember is szívesen fekteti félretett pénzét pesti ingatlanokba, hiszen elképesztően jól hasznosíthatók.

Egyre népszerűbbek a külső kerületek is

Sokáig a belső kerületek voltak a legvonzóbbak, de ez mára szinte elmosódott. Még mindig azt mondhatjuk, hogy a nagyobb egyetemi központok, illetve munkahelyi csomópontok közelében a legkelendőbbek az ingatlanok, de az emberek egyre szívesebben költöznek külsőbb kerületekbe is, így az ottani ingatlanárak is egyre jobban növekednek.

A X. kerületben jóval kedvezőbb átlagos négyzetméterárakkal találkozhatunk, mint a budapesti átlag. A különbség majdnem kétszeres. Ennél sokkal nagyobb különbségekkel is találkozhatunk. Míg a X. kerületben 375.000 Ft/m 2 áron juthattunk hozzá egy négyzetméternyi lakóingatlanhoz februárban, addig az V. kerületben majd 940.000 Ft/m 2 árral kellett számolni. Az V. kerületi ár köszönhető annak is, hogy Budapest ezen kerületében sokkal magasabb az új-lakás projektek száma, amik átlagosan sokkal drágábbak a használt társaiknál. A X. kerületben egyébként erősen indított az ingatlanpiac, ami az alábbi diagramon is látható.

Akár ötszörös eltérések is lehetnek

Nem csak kerületenként, hanem típusonként is nagyok az eltérések. Országos szinten elmondható, hogy a téglalakások négyzetméterenkénti ára a legmagasabb, majd a panellakások következnek és végül a családi házak. Ez a legtöbb vizsgált budapesti kerületben is így van, kivéve egyet, ez pedig az V. kerület. Nagyon kevés a meghirdetett családi ház ebben a kerületben, és azoknak is elég borsos az ára.

Legkedvezőbben családi házakhoz a IX. kerületben juthatunk hozzá, téglalakásokhoz a X. kerületben, panellakásokhoz pedig a XXIII. kerületben. Összességében a legkedvezőbb átlagos négyzetméterárakkal pedig szintén a XXIII. kerületben találkozhatunk.

A budapesti eladó lakások árai a X. kerületben kedvezőnek mondhatóak, téglalakások esetén nagyjából a Pest megyei, illetve panellakások esetén a budapesti átlagos négyzetméterárakkal egyeznek meg. A skála viszont nagyon széles, egészen 318.000 Ft/m 2 -től 936.000 Ft/m 2 -ig bezárólag minden árkategóriával találkozhatunk

Forrás: Ingatlannet.hu

2018. április 04., szerda 21:16
Bővebben...

Várhatóan nyártól épül, és három év múlva készül el a Robert Bosch Kft. új közlekedési kutatás-fejlesztési komplexuma Kőbányán - írta a Világgazdaság. A lappal a társaság azt közölte, hogy a Campus II. a cég meglévő budapesti fejlesztő központja közelében, annak kibővítéseként, lényegében azt megkétszerezve épül majd meg. A Campus II. mérnökei - az automatizált vezetésre és az elektromos mobilitásra összpontosítva - a jövő mobilitásán dolgoznak majd, ezért a fejlesztéshez megvásárolt 60 ezer négyzetméteres telken létesül majd egy városi közlekedés szimulálására alkalmas, tízezer négyzetméteres pálya, amely önvezető autók tesztelésére is alkalmas lesz.

Ficzere Ferenc, a Bosch Magyarország kommunikációs igazgatója a beruházás értékét nem közölte, és azt sem, hogy az új bázis hány alkalmazottal működik majd, de a Világgazdaság számítása szerint a projekt egészének 2021-es átadása után akár ötezer mérnöke is lehet a kft.-nek.

Fotó: Bosch, látványterv

Forrás: MTI, Világgazdaság

2018. március 29., csütörtök 08:45
Bővebben...

Egyre több álláslehetőségről szerzünk tudomást Kőbányán, illetve a kerület szomszédságában. A továbbiakban az aktuális lehetőségeket próbáltuk csokorba gyűjteni - kattintson a linkekre további információért!

Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.:
- Tulajdonosi előadó
Bérleményellenőr
- Parkoló ellenőr
- Ingatlankezelő 
Ingatlanforgalmazó
Műszaki előkészítő / műszaki ellenőr

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság:
- Tűzoltó

Kőbányai Önkormányzat:
Jogász
Jegyzőkönyvvezető
- Pályázati referens
Szabályszegési ügyintéző
Környezetvédelmi ügyintéző
Anyakönyvvezető

Penny Market:
- Eladó-pénztáros
- Üzletvezető-helyettes

Auchan:
- Az újonnan megnyíló Gyömrői úti áruházukba keresnek munkatársakat

A Joób és Társa Kft.:
Lakatos
- Autószerelő


2018. január 22., hétfő 21:04
Bővebben...

Jelentős gazdasági átalakulásnak lehetünk tanúi, amely következtében a következő pár hónapban egyszerre két bevásárlóközpontot leszünk kénytelenek nélkülözni. A legújabb hírek szerint több hónapra bezár a Határ úti metrómegállóban lévő, Shopmarkra keresztelt korábbi Europark, míg a KÖKI közelségét élvező újhegyi CBA Príma azért szűnik meg, hogy Auchan-ként folytathassa a továbbiakban. 

Bezár a Shopmark

Bár helyileg nem a kerületben van, közelsége okán mégis van kőbányai jelentősége annak, hogy teljes átalakuláson esik át a Shopmark bevásárlóközpont, és emiatt zárva is lesz jó ideig. Négy hónapon keresztül zárva fog tartani az egyik budapesti bevásárlóközpont, a Határ út és az Üllői út kereszteződésében található Shopmark. A Zoom.hu információi szerint az egykori Europark április 23. és augusztus 23. között tart zárva, ez idő alatt a hírek szerint teljesen átalakítják a bevásárlóközpontot: kívül és belül is megújul, illetve új üzleteket is ideköltöztetnek. Az átalakítás pontos részleteit egyelőre nem közölték, de a korábbi tervekben szerepelt többek között az épület homlokzatának átalakítása, illetve hogy a főbejárat előtt egy olyan közösségi területet is létrehoznak, ahol rendezvényeket, vásárokat lehet majd tartani. A bevásárlóközpont tavaly esett át egy tulajdonosváltáson: akkor az üzemeltetést a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap vette át, amelyet a Diófa Alapkezelő Zrt. képvisel. Ekkor nevezték át Europarkról Shopmarkra.

Bejelentették: Auchan lesz az újhegyi CBA-ból 

Az Auchan Magyarország Kft. több éves időtartamra bérbe veszi a CBA-Újhegy Kft.-től a kőbányai Príma Újhegy Bevásárlóudvarban található szupermarketet, a korábbi Príma szupermarket átalakításával - derült ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tájékoztatásából. A hír nem új, de most lett hivatalos. Az Auchan az újonnan nyíló Gyömrői úti áruházukba a honlapján keresnek munkatársakat.

Forrás: Zoom.hu, Portfolio.hu, Kőbánya.info

2018. január 22., hétfő 19:46
Bővebben...

A Napi.hu portál számolt be arról, hogy információik szerint a Gyömrői út 99-ben található bevásárlóközpontban lévő Príma az év végén bezár és átalakítási munkák kezdődnek. Áprilisban várható a nyitás és várhatóan az Auchan színeiben nyit újra az üzlet. A napokban a Buksza felkereste az üzletet, ahol jelentős leárazások vannak, a bolt bejáratára pedig ki van írva, hogy január 1-től átalakítási munkák miatt átmenetileg bezár az üzlet és áprilistól nyílik újra.

A környező boltosok név nélkül ugyan, de tényként közölték, hogy az Auchan veszi át az üzletet. A Napi.hu megkereste az Auchant, hogy valóban ők működtetik-e majd áprilistól a kérdéses szupermarketet. A boltlánc közölte: "Az Auchan Magyarország keresi a lehetőségeket, amelyekkel megfelelhet vásárlói igényeinek, és ezt szem előtt tartva folyamatosan dolgozik magyarországi áruházainak fejlesztésén és új értékesítési csatornák kialakításán. Az újhegyi üzlet esetleges bérléséről szóló információkat azonban sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánjuk".

Bár nem erősítették meg az értesülést, a hivatalos kommentár alapján a Napi,hu szerint majdnem biztos, hogy Auchan nyílik a kérdéses üzletben. A CBA-nak is feltették a kérdést, hogy valóban az Auchan veszi-e át a boltot, Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője közölte: "Az Újhegy Bevásárlóudvar hasznosításával foglalkozó cég vezetősége úgy döntött, hogy a szupermarket üzlethelyiséget bérbeadással kívánja hasznosítani."

Több ezer bolt tűnhet el a piacról

Az újhegyi CBA bezárása mögött Baldauf Lászlónak, a CBA egyik alapítójának a döntése áll, aki a német Lidlnek adja el hét üzletét. December 15-én írták alá azt a szerződést, amely a második legnagyobb forgalmú magyar üzletlánc, a CBA egyik franchise vállalkozása, a CBA Baldauf Kft. és a hazánkban 2004 óta jelen lévő, német tulajdonú Lidl diszkonthálózat között jött létre. A szerződés szerint 2018-tól hat, eddig a CBA franchise hálózatán belül működtetett üzletet bérleti jogviszonyban jövőre a diszkontlánc üzemeltet tovább, amelyek tulajdonjogait a jövőben is Baldauf László, a CBA-csoport 2015-ben nyugdíjba vonult elnöke gyakorolja. 

Baldauf László a Magyar Időknek adott exkluzív interjúban elmondta, hogy több ezer bolt tűnhet el a piacról, mivel globálisan megváltozott a kiskereskedelem szerkezete. A napilapban Baldauf László kifejti, miért döntött úgy, hogy külföldi kézbe adja jól teljesítő élelmiszerboltjait. A szakember szerint ideje felismerni, hogy globálisan megváltozott a kiskereskedelem szerkezete, mert átalakultak a vásárlási szokások, manapság a diszkontok a legnépszerűbbek a középosztály körében.  

Forrás: MTI, Napi.hu, Magyar Idők

A kép forrása: maxcsoport.hu

2017. december 19., kedd 15:43
Bővebben...

Idén is keresik az ország sörét: a legfinomabb folyékony kenyér megtalálása érdekében a Beerselection felkereste hazánk legjobb kisüzemi sörfőzdéit, amely révén 26 főzde 26 kiváló söre került a mérkőzők nemes mezőnybe. A főzdéknek maguk közül kellett kiválasztaniuk azt a vetélytársat, amelyik szerintük megérdemelné "Az Ország Söre" címet. A szakmai szavazatok alapján hét főzde került a legjobbak közé. A legjobb hét és a tavalyi győztes sör közül az mi szavazataink döntik el, hogy melyik habzó ital érdemeli idén az "Ország Söre" díjat. 

Ki kell emelnünk, hogy a legjobb sörök felét (!) a Kőbányai Főzdepark főzdéinek alkotásai adják, szavazzunk hát rájuk, hogy kőbányai legyen az ország söre!

A legjobbak köző bekerült kőbányai sörfőzdék:
- HopTop Brewery Sörfőzde
- Mad Scientist Sörfőzde
- MONYO Brewing Co. Sörfőzde
- Horizont Brewing Sörfőzde

Szavazni az interneten az orszagsore.hu weboldan és személyesen lehet a Beerselection üzletében: Budapest VIII., József körút 22-24.

2017. november 18., szombat 18:49
Bővebben...

Édua Infomédia

Top Desktop version