Kőbányai Közösségi Hírlap

Április elején lesz a lomtalanítás Kőbányán

Értékelés:
(1 szavazat)

Az FKF Nonprofit Zrt. 2017. április 4. és 12. napja között szállítja el a lomokat Kőbányáról. Tíz nappal az elszállítás előtt a lakosság értesítőt fog kapni a lomok kihelyezésének időpontjáról és pontos helyéről. A lomok kikészítésére rendelkezésre álló idő kizárólag az FKF Nonprofit Zrt. által hivatalosan közölt időpont. Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy kizárólag azokon a napokon lehet kitenni a lomokat, melyekről hivatalos tájékoztatást kaptak.

A lomtalanítás keretében az FKF Nonprofit Zrt. kizárólag a kikészítésre biztosított időpontot követő napon szállítja el a háztartásokban keletkező, nem veszélyes, nagy darabos lomhulladékot (bútor, láda, doboz, stb.). A lomtalanítási közszolgáltatás nem terjed ki a mindennapos háztartási hulladékra, építési és bontási hulladékra, gumiabroncsra, szénporra, földre, autóroncsra, az ipar, mezőgazdaság vagy szolgáltatási tevékenység során képződött hulladékra, veszélyes hulladékra, elkülönítetten gyűjtött papír, műanyag és fém hulladékra, és a kerti biohulladékra.

Amennyiben a lomtalanítást érintő útszakaszon végzett kivitelezési munkák miatt a lomtalanító gépjármű a forgalomtól elzárt területre nem tud behajtani, úgy az esetlegesen kirakásra szánt lomokat a lakosságnak – a megküldött lakossági értesítőben megjelölt időpontban – a legközelebbi, közúti közlekedésre alkalmas, a lomtalanító gépjármű által megközelíthető helyre szükséges kirakni, mivel kizárólag ez esetben tud az FKF Nonprofit Zrt. annak elszállításáról gondoskodni.

Kérjük Önöket, éljenek a lehetőséggel és feleslegessé vált holmijaiktól a lomtalanítás keretében, és ne az év más napjain szabaduljanak meg! A Kőbányai Önkormányzatnak évente több tízmillió forintjába kerül a kerületben illegálisan lerakott hulladék elszállíttatása! Óvjuk otthonunk, környezetünk tisztaságát!

Kőbányai Önkormányzat

A kép illusztráció, forrása: Budapest.hu

Utoljára frissítve: 2017. február 28., kedd 11:53

Édua Infomédia

Top Desktop version